Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Fotoboeken steeds populairder

fotoboeken

Fotoalbums maken een heuse comeback. De opkomst van digitale fotocamera’s leek het einde te zijn voor fysieke albums met foto’s, maar inmiddels laten steeds meer mensen hun foto’s weer afdrukken. Wel op een wat andere manier dan vroeger, want nu worden vooral complete albums afgedrukt in plaats van losse foto’s. En een album kan iedereen maken, want er zijn tegenwoordig veel aanbieders waarbij je digitale foto’s eenvoudig in een album kunt zetten en in een uitstekende kwaliteit kunt laten afdrukken.

De meerwaarde van afgedrukte foto’s

Toen de digitale fotocamera zijn analoge voorganger ging verdringen, leek het gedaan met het afdrukken van foto’s. Dat paste immers niet meer bij het digitale tijdperk. Veel mensen komen er achter dat het af laten drukken van foto’s nog steeds een meerwaarde heeft. Foto’s op papier leven nu eenmaal meer dan foto op een beeldscherm of een digitaal fotolijstje.

Sommigen mensen laten hun mooiste foto’s op posterformaat afdrukken en lijsten deze dan in, anderen laten ze zelfs nog “ouderwets” afdrukken om er een album van te maken. Maar de meeste mensen maken tegenwoordig een digitaal fotoalbum en laten dat afdrukken. In een fotoalbum komen foto’s meer tot leven en kun je je eigen verhaal vertellen. Een mooi album ziet er ook goed uit op je salontafel of in de kast. Het maken van een mooi fotoalbum gaat ook stuk gemakkelijker dan vroeger.

Eenvoudig een fotoalbum maken en af laten drukken

Vroeger was het maken van een fotoalbum best een klus. Je foto’s moest je eerst laten afdrukken, dan na een aantal weken weer ophalen en vervolgens kon je ze een plek in een album geven. Dat kostte nog wel aardig wat tijd, want je moest alles handmatig met driehoekjes of lijm in het album plakken. Voor veel mensen was te tijdrovend, met als gevolg dat de foto’s vervolgens in een la belandden. Het maken van een fotoalbum gaat nu een stuk makkelijker.

Er zijn namelijk veel aanbieders die goede softwarepakketten hebben, waarmee je heel makkelijk fotoalbums kunt maken. Hoeveel tijd dat kost kun je helemaal zelf bepalen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je album automatisch te laten vullen met de foto’s die je in het album wilt hebben. Dan is je album in een half uurtje af. Maar je kunt er ook voor kiezen om iedere pagina zelf op te maken en te voorzien van een andere achtergrond, wat uiteraard meer tijd kost.

Veel goede aanbieders van digitale fotoalbums

Er zijn veel aanbieders die goede software hebben en kwalitatief hoogstaande fotoalbums leveren. Je kunt bij deze aanbieders kiezen uit verschillende opties voor je album, waaronder verschillende albumformaten, met mat papier of in hoogglans, met een bedrukte omslag, en andere afwerkmogelijkheden. Aanbieders die altijd hoog scoren in tests van onder meer Tros Radar en verschillende online vergelijkingssites zoals Fotoalbummaken.nl zijn Fotofabriek, Kruidvat, Hema, Albelli, Blokker, Pixum, en Fotogoed.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *