Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Praktische tips bij een logo-ontwerp

logo ontwerp

Start je binnenkort met een nieuw bedrijf en heb je hiervoor een nieuw logo-ontwerp nodig? Houd er dan rekening mee dat je logo aan een aantal eisen voldoet, wil je een krachtig merk neerzetten in de markt waarin je werkzaam bent. Een goed logo voldoet aan een aantal eisen en weet bovendien de aandacht te trekken van je doelgroep. Waar let je op bij het ontwerpen van een logo en wat zijn de voordelen van een goed logo voor jouw onderneming?

Een passend en herkenbaar logo

Een logo kun je ook wel zien als het visuele visitekaartje van je bedrijf. Dit beeldmerk is ontzettend belangrijk voor je presentatie naar buiten toe. Bij het opzetten van een marketingcampagne met behulp van promotiemiddelen, is het van belang dat je logo herkenbaar in beeld wordt gebracht. Een logo moet daarom passen bij je onderneming en bij mensen herkenning teweegbrengen. Als je besluit een logo te (laten) ontwerpen, dan is het belangrijk dat deze uniek is en past bij de aard van je onderneming. Het hoeft niet altijd spectaculair te zijn. Nike, de grootste schoenen fabrikant ter wereld, heeft slechts een ‘eenvoudig’ vinkje als logo.

Succesvol zijn in je business dankzij een professioneel logo

Met een sterk en krachtig logo kun jij je met je onderneming onderscheiden van al je concurrenten. Het is daarom belangrijk dat je goed voor ogen hebt wie je bent als bedrijf en wat je verkoopt qua producten en/of diensten. Een speelgoedwinkel heeft nu eenmaal een andere uitstraling dan bijvoorbeeld een loodgieter, nietwaar? Ontwerp daarom een logo dat past bij je bedrijf en waarmee je de komende jaren vooruit kunt. Bekende merken zoals IKEA, GAMMA, Praxis en Coca Cola gebruiken al jarenlang hetzelfde logo en oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op mensen.

Alle voordelen van een goed logo op een rij

Een goed logo levert je bedrijf altijd voordelen op. Welke voordelen dat zijn? Je vindt ze hieronder terug:

Wil jij ook professioneel en tijdloos logo? Schakel dan de hulp in van een expert of ga zelf aan de slag met bovenstaande tips.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *