Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Tips voor een flyer die werkt!

Je ziet het best vaak: een spoor van flyers door winkelcentrum, straat of op een parkeerplaats. Na een vluchtige blik van de verwende consument zo weer gedropt. Zonde van je energie en geld, om nog maar te zwijgen van het papier. Met deze tips maak je een flyer die niet direct bij het oud papier terecht komt.

Begin bij het begin

Een flyer kan verschillende formaten hebben, maar bestaat altijd uit één (ongevouwen) blad, enkel- of dubbelzijdig bedrukt. Je kunt er dus niet al te veel informatie op kwijt. Bedenk daarom voor je begint met je flyer of dit inderdaad wel het juiste middel is voor de boodschap die je wilt verspreiden. Een flyer is heel geschikt voor een korte boodschap, zoals een aankondiging, promotie of actie, maar niet voor bijvoorbeeld uitgebreide informatie over je bedrijf, product of dienst.

Niemand wil lezen

Okee, je boodschap is duidelijk en een flyer is daarvoor het ideale middel. Nu moet je zorgen dat de aandacht van degene die jouw flyer in handen krijgt meteen getrokken is. Maak een korte, pakkende slogan die in één klap duidelijk maakt waar het over gaat. Beperk de hoeveelheid tekst tot een minimum, niemand heeft zin om veel te lezen en teveel tekst schrikt alleen maar af. Een lijstje met bullets kan wel goed werken. Natuurlijk zorg je voor een duidelijke call to action (profiteer alleen deze week van de korting, kom langs in onze nieuwe winkel, gratis eieren bij aankoop van een kilo kaas) en vergeet je de afzender niet te vermelden.

Een beeld zegt soms meer dan duizend woorden

De meeste mensen kijken liever naar een plaatje dan ze woorden lezen. Een goed beeld kan echt het verschil maken tussen meteen weggooien of verder lezen. Gebruik liever één groot beeld dan een heleboel kleine fotootjes. En zorg dat je beeld iets toevoegt aan je boodschap. Laten zien wat je zegt of zeggen wat je laat zien is eigenlijk zonde van de ruimte. Een goed beeld is een aanvulling op wat je zegt. En ja, dat is best moeilijk.

Maak het mooi

Je flyer hoeft echt niet op handgeschept papier gedrukt te zijn, maar hij moet er natuurlijk wel aantrekkelijk en verzorgd uitzien. Spel- en typefouten zijn dus echt een no-go! Besteed ook aandacht aan lay out, kleuren en lettertype. Less is in dit geval echt more. Letters in verschillende types met heel veel uitroeptekens erachter, veel felle kleuren en allemaal kleine fotootjes nodigen niet uit om te gaan lezen. Houd het rustig en overzichtelijk. Online zijn verschillende templates te vinden waarmee je zelf aan de slag kan, maar je kunt het ontwerp ook overlaten aan iemand die er echt verstand van heeft, zoals een ontwerper of een drukker.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *