Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Visitekaartjes maken – Hoe ontwerpt u een creatief visitekaartje?

visitekaartjes maken

Iedereen met een onderneming weet het. Uw visitekaartje is cruciaal bij een kennismaking met een nieuwe zakenpartner of klant. Een visitekaartje toont meteen uw huisstijl en kan de aandacht trekken bij nieuwe potentiële klanten. Twijfel dus maar niet meer of u nog moet een visitekaartje maken, maar denk eerder aan hoe u wil deze visitekaartjes ontwerpen. Hier zijn alvast enkele tips om creatief om te springen met visitekaartjes ontwerpen.

Tip 1: Huur een grafische vormgever in

Hoewel er online heel wat mogelijkheden zijn voor wie zelf wil visitekaartjes maken is het inhuren van een grafische vormgever aan te raden. Uw visitekaartje is immers een belangrijke troef bij het aanwerven van nieuwe zakenpartners of klanten. Een professional zal u dan ook kunnen bijstaan in het ontwerpen van je visitekaartje. Op die manier zal uw bedrijf of organisatie opvallen tussen de vele concurrentie op de markt. Een grafisch vormgever zal uw visitekaartjes ontwerpen zodanig dat uw bedrijfsnaam en logo aantrekkelijk erin wordt verwerkt.

Tip 2: Voeg je sociale media toe

Wanneer u gaat visitekaartjes ontwerpen is het belangrijk om het doel van het visitekaartje voor ogen te houden. Dat voornaamste doel is immers het doorgeven van uw naam en contactgegevens. Zorg er dan ook voor dat uw bedrijfsnaam groot en duidelijk leesbaar is. De klant of partner duidelijk maken wat uw bedrijf maakt, verkoopt of welke diensten het verleent is pas het tweede doel dat u dient te hebben. Vul uw kaartje ook niet tot de rand. Uw naam, telefoon en e-mailadres zijn de voornaamste zaken die vermeld moeten worden. Voor de rest geldt de leuze ‘less is more’. Tegenwoordig is het bijna not done om geen sociale mediaprofielen te vermelden op uw visitekaartje. U kunt dus gerust uw Facebookprofiel, LinkedIn-profiel, Twitteraccount of zelfs blog toevoegen. Mits dit om zakelijke profielen gaat uiteraard.

Tip 3: Gebruik een opvallende lay-out

Dit is misschien tegensprekend met het ‘less is more’-principe of het feit dat u best heel wat witruimte gebruikt maar dat hoeft niet zo te zijn. Een opvallende lay-out hoeft niet noodzakelijk een schreeuwerig lettertype of een druk logo te zijn. U kan er voor zorgen dat u visitekaartje opvalt door creatief te zijn wanneer u gaat visitekaartjes maken. Denk bijvoorbeeld aan een staand visitekaartje of een ongewoon soort papier. Zo valt een staand kaartje meteen op tegenover de rest zonder dat je een overvloed aan informatie op de ontvanger afstuurt. De keuze van papiersoort is ook erg belangrijk wanneer u visitekaartjes gaat maken. U wil niet te goedkoop gaan wat dat betreft. Wanneer het aansluit bij uw bedrijf of organisatie kan u ook gebruik gaan maken van hoogtechnische standjes. Denk maar aan speciale vernis-effecten, emboss-effecten of metalen magneetkaartjes. Deze laten een onuitwisbare indruk na bij uw zakenpartners of klanten.

Tip 4: Wees creatief

Iedereen heeft een papieren visitekaartje en het wordt steeds moeilijker om boven uw concurrenten uit te schieten. Verkoopt u producten waar er al heel wat concurrentie voor is of werkt u als een freelancer die steeds op zoek is naar nieuwe opdrachten? Dan zorgt u er maar beter voor dat mensen net uw bedrijf onthouden. Op weinig visitekaartjes vindt u een ‘call to action’. Het geeft nochtans misschien net dat zetje. Een ander idee is om een bepaalde actie te koppelen aan uw visitekaartje. Zo kunt u bij het uitdelen van uw kaartjes erbij vermelden dat ze hierdoor kans hebben op een gratis item, waar u later een trekking van zult doen. De uitslagen vinden ze terug op uw website en zo heeft u meteen hen overhaalt om nogmaals uw website te bezoeken. Bent u op nog op zoek naar creatieve ideeën om visitekaartjes maken, haal dan inspiratie uit deze creatieve kaartjes.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *